Vektor, matematikprogram

Hej,

Vi har börjat ett matematikträningsprogram. Vi kommer att dagligen arbeta med surfplattor för att träna barnens matematikförståelse. Barnen tränar 20 minuter per skoldag under 8-10 veckor tills alla genomfört 40 träningstillfällen.

Varje barn som tränar får ett anonymt användarnamn (exempelvis “zigoriva”) som de använder när de ska logga in i programmet. I programmet löser spelaren olika problem som har med matematik, arbetsminne eller problemlösning att göra. Som belöningar hjälper de till att förvandla elaka djur i spelet så de blir snälla.

Barnen ligger hela tiden på en nivå där de utmanas och det är inte meningen att de ska klara alla försök med en gång. Det kan vara kämpigt ibland. Svårighetsnivån på de olika övningarna anpassas automatiskt efter varje individs förmåga. Data på hur långt barnen kommit i programmet och vilka problem de klarat av sparas automatiskt. Den sparade informationen är enbart kopplad till användarnamnet. Det är bara läraren som vet vilket barn som har vilket användarnamn.

Programmet vi använder kallas Vektor och finns gratis tillgängligt på AppStore och GooglePlay. Vill ni kan ni ladda ner och testa Vektor genom att skriva in användarnamnet “testunlocked”. Vill barnen träna med sitt eget användarnamn hemma vill vi gärna att ni rådgör med mig först.

Mer information om Vektor finns på http://cognitionmatters.org/.

Hälsningar Irene


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *