Veckobrev v. 9

Hej!

Vecka 9 har Nova och Elton varit klassvärdar.

Vi har jobbat med bokstaven Ff, skrivit en faktatext om fåglar och skrivit några av fågelns delar. Vi har målat en talgoxe. På musiken sjöng vi en sång med många ord som börjar med bokstaven Ff.

 

Vi har spelat piano i musiksalen. En grupp fick gå till musiksalen. Den andra gruppen får gå dit nästa vecka på torsdag.
Vi spelade Björnen sover.
Det var enkelt att spela piano. Några tyckte att det var svårt att spela piano.

Vi har lekt Ubåten. Det är 4 personer som delar upp sig och går och trycker ner 4 tummar. Den som gissar rätt får byta plats med den som sa dyk ner.

 

Vi har varit i ateljén. Vi fick göra vad vi ville av saltdeg. Några barn gjorde tärningar och snorlax och pingviner.

Vi har börjat på ett tema-arbete om VATTEN. Irene har berättat en historia om en isfågel. Isägget vägde 1 kg och 3 hekto. Isägget smälte efter en och en halv dag för att det var gjort av is. Irene gjorde det med en ballong och formade den.

Alla fick rita en isfågel. Här är de fina isfåglarna!

Vi har haft utepass. Vi skulle hoppa till den första pinnen. Vi har gått myrsteg till den andra pinnen. Vi fick mäta hur många fötter det var till den tredje pinnen. Till den fjärde, femte, sjätte, sjunde, åttonde, nionde och tionde pinnen gjorde vi andra steg som vi räknade. Sedan lekte vi i skogen.

Vi har åkt skridskor. Vi har varit i Varbergs ishall. Vi åkte buss. Det var bra!

Vi har jobbat med centimeter och linjaler. Vi har jobbat med måttband.
Vi har jobbat med mätremsor.  Vi har mätt med fötter, stickor, sugrör och olika långa pinnar. Vi vet att centimeter förkortas cm och att ett fingerbredd är ungefär 1 cm..

Hälsningar Klass 1:1 Kojen och Irene


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *