Veckobrev v.47 och v.48

Hej!

Vi har gått 72 dagar i skolan.
Under de senaste två veckor har Tilde, Alexander, Dante och Majken varit klassvärdar.  Klassen har två representanter till elevrådet. Detta läsår är det Arvid och Rut.

Vi har arbetat med att skriva meningar och berättelser. Vi har skrivit berättelserna på Ipaden i appen Skolstil2. Böckerna har vi sedan läst för klassen.Berättelser img_0468   img_0465 img_0464 img_0463 img_0462 img_0461 img_0460 img_0459

I Granens ABC har vi läst, sett film om och skrivit fakta om älgen och jobbat med bokstaven Ää.

Varje dag har vi adventsmys och tänder adventsljusstaken. Vi läser ur en bok som heter ”Djuren i stallet”. Vi sätter upp ett djur på fönstret efter varje kapitel. Vi avslutar stunden med att göra Vädermassage” på varandras ryggar.

 

I vår matematikbok Eldorado har vi arbetat med hälften och dubbelt. Vi har även repeterat jämna och udda tal. Eleverna i klassen klarar dessa begrepp bra.
När vi spelar spel är det jobbigt för många att man inte kan vinna varje gång. Prata gärna med ditt barn om att man ibland vinner och ibland vinner någon annan, när man spelar spel.

Vi har arbetat med talet 9 och på miniräknaren har vi adderat tal så summan blir 9. För att få lite extra utmaning har vi även jobbat med addition där två tal får summan 99.

img_0449img_0450img_0451

I ateljén på bildlektionerna har eleverna gjort fina ljuslyktor och en stad av pappersremsor.

img_0452Vi har träffat vår fadderklass 3.1. Då sjöng och dansade vi sånger som ”Mamma Måd” (Maud Cederlöw) har gjort. Mamma Måd kommer till Ankarskolan på vårterminen och sjunger med oss.
Vår skolkurator, Jennifer, kommer att hälsa på vår klass tre gånger innan jullovet. Då kommer vi att göra samarbetsövningar och prata om hur man är en schysst kompis.

 

Hälsningar Irene

 

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *