Veckobrev v. 43 och 45

Vecka 43 och 45

Vi har börjat med ett program på Ipad som heter Vektor. Det är ett spel där man tränar sitt minne och sin hjärna. Se inlägget om Vektor.

Vi har jobbat med former och geometriska kroppar. Några av de geometriska kropparna vi jobbat med är rätblock, tetrahedron, cylinder, kub, pyramid, klot och prisma. Vi vet att det finns hörn, kanter och sidoytor på en del geometriska kroppar.

Tilde och Agnes var klassvärdar vecka 43 och Elton och Anja vecka 45.

Vi har uppmärksammat FN-dagen tillsammans med hela Ankarskolan. Vi har pratat om barns rättigheter som står i barnkonventionen. Vi har målat barn som håller i en skylt. På skylten har alla fått skriva en rättighet.

På bilden har vi målat små pumpor och luftballonger.

Vi har gjort Kahoot om FN och världsdelarna.

Vi har fått 10 hörlurar som vi kan använda när vi jobbar med Ipads.

Vi har fått se en film om Muzzy. Vi fick popcorn när vi såg på filmen.

Vi har jobbat med att skriva faktatexter. Först såg vi en film om Sverige och sedan skrev vi nyckelord i en sexfäktare. En sexfäktare är ett blad där man fyller i olika saker om det man ska skriva faktatexten om. Sedan skrev vi på ett arbetsblad med blyertspennor. Vi skrev sedan in texten på Ipad och la in bilder. Vi redovisade våra faktatexter för klassen.

Vi har börjat träna på att läsa de böcker vi ska läsa för våra fadderbarn.

Vi har börjat med  multiplikation.

Vi har fått ett brev av vår nalle”Nallis”. Han hade rest med någon Fredrik till Borås.

Emma var sjuk i torsdags så lärarassistent Jennie och Henriett hade idrott med oss. Vi har skrivit frågor till Thomas Halling som kommer till Ankarskolan på tisdag och onsdag i nästa vecka.

Hälsningar från klass 2:1 och Irene


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *