Vecka 46

Hej!

Denna veckan har vi pratat om att vara schyssta kompisar. I klassen har det varit lite si och så med vad som har sagts till varandra och om varandra. Vi tittade på en film som heter ”Bella säger ifrån” och där kallar de en klasskompis för rödluvan bara för att han hade rött hår. En flicka, i filmen, samlar mod till sig och vågar säga ifrån att det inte är schysst att säga så till andra. De andra som satt runt omkring skrattade och vi har pratat om att det inte är schysst att skratta när någon annan är dum mot någon. Jag hoppas och tror att eleverna har förstått att det är viktigt vad man säger till varandra och att man kan sprida glädje eller tråkigheter runt omkring sig.
Efter film och samtal gjorde vi vädermassage och det blev en skön stämning i klassen.
Jag önskar att ni kan prata lite med era barn om att det är viktigt att säga schyssta saker till varandra och vara schyssta mot varandra.

I matsalen har alla fått nya platser.

Selma och William har varit klassvärdar. På bilden har eleverna gjort får-bilder och på idrotten har de lekt med bollar.

I NO:n har vi arbetat med att sortera bilder. När bilderna var färdigsorterade redovisade eleverna sina sorteringstankar för varandra.

Vi har också sorterat vätskor och saker i vätskorna. Innan vi hällde i vätskorna fick alla göra en HYPOTES om hur de trodde att det skulle bli. När vi gjort experimenten målade vi RESULTATET. Här visar Hans Persson hur vi gjorde experimenten.

 

Vi har haft Granens ABC och arbetat med bokstaven Dd. Vi har sett film och skrivit fakta om daggmasken. Vi har tränat på att se var mellanrummen ska vara i en mening och att skriva meningar med bra mellanrum. Det är ett arbete som vi kommer att fortsätta träna på nästa vecka.

I matematiken har vi tränat på talet 7 och 10. Vi vet hur en tärning är uppbyggd. Fråga gärna ditt barn vilken träningssiffra det är på motsatta sidan när man t.ex. ser träningsbilden 3.
Vi har jobbat med Ipads och gjort uppdagar på NOMP och sett en film om Udda tal ifrån Mattelandet.

Vi har arbetat med de tredimensionella, geometriska kropparna klot, rätblock, kub, cylinder och kon.
(På bilden här nedanför finns även pyramiden med.)3-D

Hälsningar Irene


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *